Trendovi enterijera 2019 i boje

July 25, 2019 0 Comments

Prošle godine, sve se svelo na to da se u dom unese paleta  sa  životopisnim  crvenim, modernim metalima i varijacijama zidova sa naglaskom na crno.  Za razliku od trendova u boji  iz 2018. godine,  2019. godine uzima u obzir razvoj  novih nijansi  zastovanih na životnom stilu. Ako želite  da  uzesete osveženje  tako što ćete se prepustiti  novim tonovima, pogledajte najbolje trendove boja za 2019-tu godinu, kao i to kako da ih najbolje iskoristite u svom domu.

#1  Nijanse šume i enterijer Iako je priroda inspiracija za kućni dekor, ove godine vidimo pomak  od prevelikih botaničkih proizvoda  nalik na šumu sa sivim gljivama i bojama inspiranim paprati. Međutim, pečurke su i dalje IN u dekorisanju enterijera.

sumski dizajn enterijera

#2 Energična boja korala

Boja korala definitivno treba da se nađe na Vašem radaru pri izboru boja.  Prema dizajneru enterijera Carolyn  Pressly: “Videćemo više optimističkih boja u kući, što dokazuje i nedavni izbor živog korala Pantenove boje godine. Umesto da koral doslovno korisitite, možete da izvojiti u dve boje naradžastu i ružičastu.“

#3 Lovačko zelena

 Po rečima dizajnera  enterijera Becky Shea, lovačko zelena je  odličan izbor za 2019. godinu. „Lovačko zelena drži čvrsto  svoju svetsku popularnost među popularnim bojama.  Ova boja prožima se kroz prirodu i kroz život. Ono što volimo kod ove boje je to što ona prelazi, bez problema, između  stabala, zidova, nameštaja i pribora,  a njena rodna neutralnost takođe zauzima posebno mesto u mom srcu,nema definicije kuće u kojoj se oseća više enerija muškarca ili enerija žene, savršena je ravnoteža svakog od njih“, kaže ona.

#4 Zasićena  sumorna boja„Trenutno sam zaljubljena u duboko zasićene boje“, kaže dizajner enterijera Kieta Turner. „Ove tamnije ćudljive boje  su savršene za ugradne kuhinjske elemente. Idealno bih ih koristila u prostorijama sa obiljem prirodnog svetla.“

#5 Bledo roze boja

 U 2019. godini bledo roze su preovađujuće nijanse   zbog svojih neutralnih svojstava i kompatabilnosti  sa drugim nijansama. Dizajner enterijera Barbara Schmidt objašnjava da će „monokromatski spoj više boja-poput ove ružičaste  boje pustinjskog peska  biti popularan 2019-te. Takođe, može da se spaja  sa obiljem bele ili limun žute boje za idealan izgled.“

roze soba


#6 Ispirisane digitalnim dobom

 Prema tvrđama višeg dizajnera boja Sue Kim, „pametna tehnologija  u kući pokreće iskustvo boje  drugačije.“  Zbog toga ćemo videti nijasne višeg intenziteta koje oponašaju ivicu veštačkog svetla  na način koji je „neobično poznat“. (Očigledno predivan).


#7 Savremeni preokret u bojama šumskog zelenila


 
Duboke zelene koje su inspirisanje prirodom (ali ne i direktno  reflektujuće)donose lekovita svojstva spoljašnosti u dom, bez osećaja preteranosti.

#8 Maglovito plava

 2019-te godine videćemo plave sa mekom maglovitošću i izmaglicom. Ovo ćudljivo plavo ima umirujući sivi podton koji promoviše vedriju energiju u kući. Prema Kim, plavim  bojama se mogu dati „dodir ljubičastog  da oslobodi naše razmišljanje sa naznakama sive, kako bi nas razmazili“

plava soba interijer


#9 Optimistične žute u interijeru


Ove godine videćemo porast boja koje su povezane sa optimiznom, kao što su odvažne  žute i narandžaste boje.


#10 Odstupanje od boja


Minimalistički pokret je naveo mnoge hrabre domaćice da žive bezbrižnije i pažljivije. Uz to nijanse povezane sa minimalizmom poput  krem, bež i bele boje ugrađuju se u palete za domaćinstvo. Kremaste nijanse sa smelijim šarenijim podtonovima su poželjne zbog svoje urođene jednostavnosti i mogućnosti  manipulisanja sa različitim tipovima osvetljenja.


#11 „Mekana“  terakota

 Za one koji žele elementarnu, prirodno nadahnutu nijansu sa savremenim preokretom u svojoj kući ova mekana riđa će zasijati punim sjajem.


#12 Električno citrusna

Razigrane ekstremnije boje biće popularne ove 2019-te godine. Stav „Ja to mogu, promenimo“ se održava  u elektičnim tonovima kao što su limeta zelena, citrusno narandžasta i jarko žuta.


#13 Prašnjavo ružičasta

 Milenijumsko ružičasto je boja prošlosti. Sada se favorizuju  mekše nijanse poput ružičasto neutralnih nijansi  i prigrušenih rumenila  koje održavaju duhovnost. Za razliku od milenijumske ružičaste ove nijanse su  manje popularne i bezvremenske.

#14 Nijanse nakita

 Godine 2019-te unesite  boju u omiljene prostorije sa nameštajem koji daje akcenat na boje dragog kamenja. 2018. je bila godina neutralne palete, a 2019. je u pronalaženju ravnoteže sa odgovarajućim  dozama boje. Kuhinjski ormari, akcentni zidovi i nameštaj su pametni načini  za unošenje boja poput smaragda, safira i akvamarina.


#15 Sirovo drvo


Lagane nijanse koje su inspirisane  drvetom predstavljaju  odličnu alternativu  tradicionalnim bež ili žutosmeđim bojama. Neutralni tonovi koji zauzimaju  pepeo, javor ili borove tonove savršeni su za minimalističke  i jednake boje.

drvo boja

#16 Skoro-bela boja

Nema ništa klasičnije od bele palete boja. I dok je čisto bela boja za mnoge domaćice, 2019-ta će biti godina „skoro-belih“. Ove nijanse pružaju suptilne nijanse koje se prilagođavaju  različitim osvetljenjima, nameštaju i bojama koje ih okružuju. Za one koje žude za minimalističkom paletom koja se i dalje oseća dinamično, bela nijansa je, bez greške, njihov izbor.

#17 Živahna aqua boja

Ova boja je sama po sebi hrabra, ali raznovrsna nijansa se menja kada se upari sa različitim bojama (nežna ružičasta ili pastelna).  Ona predstavlja moćnu boju za 2019. godinu. I kao takva savršen je izbor za razigrani zid, ulazna vrata ili policu za knjige.


#18 Prigušena ljubičasta

Ova boja već dve godine za redom dominira. Međutim, sledeće godine bi već trebalo da očekujemo prigušene, potcenjene verzije boje, koje još uvek  imaju tu energiju ali sa  blagim intenzitetom koji nijansu čini svestranijom.

#19 Zasićene crvene

Ove godine očekujte da ćete videti smele, zasićene crvene boje koje ubacuju život u prostor a da ga ne preplavljuju. Duboke crvene imaju utešne  i „ušuškavajuće“ osobine, dok istovremeno prostoru daju energiju.

#20 Mirni sivi prigušeni tonovi

„Ljudi će početi da favorizuju mirne sive  prigušene tonove, koji su povezani sa mirnim životom i  pametnim izborom.“, kaže Kim. Ove skrivene „introspektivne nijanse“ smatraju da je ton boje jednako važan za samu nijansu. Mornarsko plava, ljubičasta i braon sa sivim tonovima stavaraju  prigušen osećaj  mira u domu.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *